Irány Anglia!

El vagyok kelve!!! :D Megyek Angliába au pair-kedni. Sőt, már itt is vagyok! ...és, ha már itt vagyok leírom pár élményemet!;)

Friss topikok

  • Anastasia-: Jó a sztori, írj még! (2012.07.10. 14:25) Tükörtörés - a teljes story
  • zsoltibacsi: Jó kis bejegyzés! (2011.02.25. 00:06) Egyszer lent, egyszer fent
  • SM_Rózsa: Uh, én évekkel ezelőtt voltam aupair Angliában, de a leírtak szerint semmi nem változott. :-) Egy ... (2010.12.05. 02:00) Az angolok megbuktak
  • Koandi: Szióka, a tükörtörést te csináltad :(? Mi lett a kövekezmény? Szóval írnál egy picit a vezetésről.... (2010.10.14. 09:11) Szeptember
  • slamx: hmmmmmm... Ehhez képest még is én csavartam be a házatoknál a mozgásérzékelős külső lámpába a vill... (2010.10.10. 12:59) Vissza Angliába...

Ennyien olvassuk most

Wimbledon

2010.07.08. 15:24 - Dudu14

Wimbledon a teniszparadicsom!

Sosem hittem volna, hogy egyszer eljutok oda, ahol a világ legjobb teniszezői járnak megmérettetni, ahol gazdag emberek iszogatják a kévájukat két meccs között, ahol Naomi Campbell és Keith Richards ebédel közvetlenül a fejem felett, ahol beülhetek a nézőtérre szinte bármelyik pályánál, ahol minden zöld, lila és fehér... ahol teniszlabdák potyognak az égből....  Wimbledon...

Hogy egészen őszinte legyek a teniszhez nem sokat értek... annyit tudok, hogy 15 - semmi; 30 - semmi; 40 - semmi.... meg hogy OUT!
Régen néztem meccseket a tévében, de sosem voltam rajongó és múlt szombaton nem is egészen fogtam fel, hogy mi történik, miközben egy óriás kivetítőn néztem végig a féri döntőt, és szurkoltam Nadal-nak, aki magabiztosan nyert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A teniszpályák egy szigorúan őrzött, magas kerítéssel elkerített, több nem túl magas épületből álló komplexumban helyezkednek el. Sosem tudtam, de a legtöbb pálya itt nem a felszinen van, hanem lejjebb. A pályák a föld felszín alatt vannak. Mi 6 lépcsőt másztunk meg, és mikor ezek utána nézőtérre léptünk, csaknem a legtetején álltunk, és onnan néztünk le a messze és mélyen lévő pályára....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez volt egy pálya, pontosabban a "Court No. 2" ahol kényelmesen le lehetett ülni és kivetítőn végignézni a meccset.
Mert persze nem vagyunk annyira gadagok, hogy a No.1-be bemehessünk... és nem is biztos, hogy lett volna eladó jegyük, még ha ki is tudjuk fizetni... így csak kivetítőn keresztül nézhettük a meccset, de mégiscsak Wimbledonban! :D
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A főépület hátoldalánál, ahol a döntőket is játszották, mindenki kényelmesen piknikezhetett a domboldalon, miközben a kivetítőn itt is követhette az eseményeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A férfi döntő után a rajongók betömörültek a képen látható alsó folyosó alá, ahol Nadal (az aktuális Isten) végigvonult, és a stáb tagjai teniszlabdákat dobáltak random módon szerte szét, ami feltűnően lelkesítette a tömeget.
Mi kicsit hátrébb álltunk, nem akartunk ott ácsorogni, mert az egyik rosszindulatú biztonságiőr azt mondta nekünk, hogy Nadal már elment, és nem valószínű, hogy megjelenik. Persze onnan hátulról is veszettül integettem a fiatal srácoknak, hogy dobjnak már egy labdát a kezembe! :D  A poén az, hogy dobtak is felém nem keveset, de vagy túl hosszúak, vagy túl rövidek voltak, pedig már kezdtem úgy érezni hogy tényleg nekem akarják dobni.... hát srácok ezt még gyakorolni kell!!!  Persze az is lehet, hogy azon versenyeztek, ki tudja messzebbre dobni.... :S


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Úgyhogy piknikeztünk, fagyit ettünk (jó drága pénzen), bámultunk felfele a teraszokra, ahol a gazdag emberek üldögéltek és iszogattak meg eszegettek... Nem viccelek: LÁTTUK KIETH RICHARDS-ot... és minden valószínűséggel Naomi Campbellt is!!!!

Lefényképeztem Nadal-t messziről... nagyon homályos lett a kép, ezért fel sem teszem :), de megvan!!!!
Szép délután volt, bár egy kicsit szeles...
De nagyon élveztem... az ember a levegővel szívhatta magába a gazdagság illatát, a szájában érezhette a pénz ízét, és vibrált a bőre a sok drága ruha, cipő és ékszer érintésétől, ahogy elsuhant mellette egy-egy VIP... persze ez ritkán fordult elő...
Ők valószínűleg valahol egy hátsó aranyozott kapun mentek be, ahol kis kupidók tartották nekik a felhőket, amiken lépkedve jutottak el a központi épületig. Innen pedig már ki sem kellett tenniük a lábukat, a függő folyosókon keresztül eljuthattak a teraszokra az asztalpkhoz, fő pályákhoz és az étteremhez... Hazafelé pedig vagy telporttal, vagy magánhelikopterrel mehettek, esetleg egy aranyoztt hintón, amit szárnyas unikornisok húztak... mindez persze azért, hogy több millió dollárt érő lábuk ne érintse a földet, amelyen az olyan pórnép mocskos talpa csoszog, mint az enyém...
De mégis, a tudat, hogy ott voltaktőlünk 10 méterre... távol, de mégis közel! :)
 

Élmény volt! Boldog vagyok, hogy elmentünk, és éppen aznap, mikor a férfi finálé volt.
Így elmondhatom magamról, hogy jártam Wimbledon-ban, láttam teniszt, ott voltam, mikor 2010-ben Nadal megnyerte a wimbledoni tenisztornát!!! :D

Hát ez is valami! :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://aupairlany.blog.hu/api/trackback/id/tr332138673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Álmi 2010.07.09. 23:18:01

Helló!
Hát csak gratulálni tudok, hogy Escort után Wimbledont is meglátogattad!
Csak így tovább!
Inkább erre költsd a pénzed, mint egy újabb ruhára. A ruha úgyis kimegy a divatból, elhasználódik, de ezek az emlékek örökre megmaradnak!
És csak spórolj, hogy újabb kirándulásokat tehess...esetleg még messzebb is.
Szerencsés vagy, hogy ilyen barátnő(k)re leltél, akik nem csak a buli iránt érdeklődnek!
Bizonyára érdekes, kit tudja, talán ők is úgy érzik, " felemelő" is az "aranyhintón" utazni, és ad egy még fejlettebb, nagy-nagy egót, de lehet, Te ott boldogabb voltál, mint Ők!

Örülök, hogy a kislány ilyen meglepetést is tud okozni! Látod, nem lehet leírni senkit! Bizony, nem véletlen, hogy vele hozott össze a sors. Talán jobban megismerjük önmagunkat, az elvárásainkat - előítéleteinket, és megértőbbeké, türelmesebbekké válunk, ha mindezt megtapasztaljuk!
Az angolok ilyen egyöntetű elítélése kissé meglepett!! Bizonyára a nyávogás az én fülemet is nagyon sértené, s azt, hogy felnőttek is ezt teszik, nagyon idegen a mi kultúránktól.
Az, hogy 7 évesen még sokat játszanak, szerintem még jó is. Legalább tovább gyerekek! Nálunk túl korán jönnek a kemény követelmények, a felnőtté válás! Sok a versengés, ami keveseknek hasznos. Ott legalább kicsit kitolják ezt az időt....persze, ha a sportra terelik át... hisz a sport is versengésről szól.
Bizony, minden szülőnek szembe kell nézni nehézségekkel, ha gyerekemet vállal, így volt ez mindig is, de a szeretet legyőzi mindezt, mert ugyanakkor sok örömet is adnak. Legalább is így volt ez..... de meglep, amit a fiatalokról írtál, és valóban, ez a nevelés a túl nagy engedékenység és a kevés szabály talán épp az ellenkező végletbe billenti az emberi viselkedést. Valószínűleg nem találjuk az arany középutat, mert szerintem itthon is e fele haladunk. Az anyagiak előtérbe kerülése, a senkit nem tisztelünk, a több jogunk van, mint a nevelőinknek, mid ide vezetnek.
Hát, bizony, a nagy pszichológusok megállapítása bár ülnek, de az új kor új veselkedésmintái még elemzésre, kutatásra várnak, ez a Ti feladatotok, és ehhez esetleg jó előtanulmányt jelent jelenlegi helyzeted.

Még Te magad is ifjú és heves vagy, mint minden fiatal.
Még szeretnél nagy dolgokat véghezvinni, ugyanakkor kényelemben, nyugalomban, biztonságban - s mindemelllet - szeretetben élni. Ez elég nehéz, mert minden lépésünknek, tettünknek, kijelentésünknek (előre nem látható, tudható) következménye van, s így sokszor nehéz és rögös az út, amit végig kell járni., de sok szépsége is van. S az utóbbira kell fókuszálni!!
Köszönöm, hogy megosztottad velünk az érzéseidet, a meglátásaidat, mi is tanulunk belőle! Örömeid számunkra is örömet jelentenek, problémáid elgondolkodtatnak.
Arra buzdítalak, hogy légy megértő és szeretetteljes, és az ítélkezéssel is bánj csínján. (Csak azt tedd, amit szeretnéd, hogy veled tegyék.)

A barátok remélem a hét végén, vasárnap jól fogják érezni magukat egy kis közös ebéd (halászlé + túrós zsömle) mellett.
Sok puszi!
Ölellek, és csak így tovább!!


süti beállítások módosítása